
شطرنجنویسنده: اشتفان تسوایگ
نگاهی اجمالی به کتاب“ گروهی از مسافران یک کشتی سیاحتی، قهرمان شطرنج جهان را به مبارزه میطلبند.در ابتدا آنها شکست میخورند، تا اینکه توسط یک غریبه از میان جمعیت راهنمایی میشوند، مردی که برای برد دست به مخاطره میزند.شطرنج یکی از داستانهای تحسینشدهی تسوایگ است که تصویری شدیدا تاثیرگذار و در عین حال آزاردهنده از وسواس فکری و بهای نبوغ ارائه میدهد.
اشتفان تسوایگ گمان میکرد که دیگر نخاهد گذاشت آزاد نه فکر کند و نه بنویسد و پیش از مرگ، رمان شطرنج را نوشت و در کشوی میز خود پنهان کرد. او هرگز گمان نمیکرد که این رمان بعد از مرگ او چاپ شود و در کنار آثار برجسته و ارزشمند ادبیات جهان قرار گیرد. ”
نگاهی اجمالی به کتاب“ نویسنده در این کتاب داستان تکاندهنده زندگی پدرش را بیان میکند و به نحوی از او به مثابه انسانی سخن میگوید که نیروی زندگی و هوشیاریاش را به واسطه ابتلا به بیماری آلزایمر از دست نداده است. «گایگر» همراه با نقل داستان این زندگی پر فراز و نشیب، دوران کودکی خود را از نو کشف میکند. بار دیگر رابطهاش با پدرش دوستانه میشود. میکوشد جملات خاص او را درک کند و متوجه میشود پدرش هنوز صفات چندی را داراست: گیرایی، اعتماد به نفس، شوخطبعی، آن هم با وجود درگیری با فقدانی جبرانناپذیر.
کتاب پادشاهی پیر در تبعید کتابی است روشن، زنده و گاه به گاه هم خنده آور: «وقتی شش سالم بود پدربزرگ دیگر مرا نمیشناخت. خانه او پایین خانه ما بود. گاهی وقتی من برای رفتن به مدرسه از باغ میوه او میانبر میزدم، پشت سرم چوب پرتاب میکرد که به چه اجازهای از باغ من رد میشوی. گاهی هم برعکس، از دیدنم خوشحال میشد، به طرفم میآمد. پدربزرگ درگذشت و من این ماجراها را فراموش کردم تا اینکه بیماری پدرم آغاز شد.»
«آرنو گایگر» متولد سال 1968 در حال حاضر در وین زندگی میکند. تا به حال جوایز بسیاری به او تعلق گرفته است. از جمله جایزه کتاب سال در آلمان. ”